Vis mere

Einhell er hovedsponsor for BMW i Motorsport

Gå fremtiden i møde med batterikraft

Ydelse, udholdenhed og holdbarhed - disse vigtige nøgleord om elektromobilitet udgør fundamentet i Formel E og definerer også akku-værktøjerne fra Einhell. Med dette udgangspunkt er samarbejdet med BMW i Motorsport et logisk og strategisk træk, som skal bane vejen for nye former for kommunikation. Flere og flere gør det selv-folk og hobbygartnere sætter pris på den ledningsløse frihed, som akku-værktøj giver dem.

For sæsonen 2018/2019 i ABB FIA Formel E-mesterskabet er vi stolte over at kunne fortælle, at vi er den nye hovedsponsor for BMW i Motorsport. Med dette partnerskab vil vi gerne blive et endnu bedre valg for dig og opnå pole position, når det gælder batteriekspertise til gør det selv-folket.

"Vi tror att batterier nästan helt kommer att ersätta användningen av kablar i hemmet och i trädgården inom 10 år. Vi kombinerar därför all vår styrka inom teknologi och utveckling för vår batteriplattform Power X-Change."
Andreas Kroiss
CEO hos Einhell Germany AG

Intryck från racerbanan

1. Racerløb i Riyadh

2. Racerløb i Marrakech

3. Racerløb i Santiago

4. Racerløb i Mexico City

5. Racerløb i Hongkong

6. Racerløb i Sanya

7. Racerløb i Rom

8. Racerløb i Paris

9. Racerløb i Monaco

10. Racerløb i Berlin

11. Racerløb i Bern

12. Racerløb i New York

13. Racerløb i New York

BMW og Formel E

Formel E som platform for mobilitet i fremtiden

Fra sæsonen 2018/19 vil BMW i Andretti Motorsport være repræsenteret som et arbejdsteam i ABB FIA Formel E-mesterskabet. Med den nye BMW i drivlinje til BMW iFE.18 vil BMW indsamle værdifuld viden om løbene, som bliver anvendt direkte i serieudviklingen af kommende modeller. Formel E-kørslen får fordelene med erfaringerne fra serierne. Den opnåede viden fra Formel E indgår direkte i udviklingen af kommende serier.

Overblik over BMW i Motorsport

Fra 0 til 100 km/t...

... på 2,8 sekunder.

Den nye BMW iFE.18 skal blot bruge 2,8 sekunder for at nå op på 100 km/t. Accelerationen drives af litium-ion-teknologi, og løbene kan finde sted inde midt i de smukkeste byer, da bilerne stort set er lydløse på grund af elmotorerne.

Formel E

Mere end bare motorsport

ABB FIA Formel E-mesterskabet er den første motorserie i verden for racerbiler med elmotorer. Såkaldte E-Prix-løb har fundet sted på bybaner i byer verden over siden 2014. Formålet med ABB FIA Formel E-mesterskabet er ikke kun at underholde, men også at fremme udviklingen af elektriske motorsystemer og vise potentialet ved bæredygtig energi. På denne måde kombinerer ABB FIA Formel E-mesterskabet sportslig overlegenhed og bæredygtige bilkoncepter.

Gå til den officielle Formel E-hjemmeside

ABB FIA Formel E-mesterskabet 2018/2019

Løb, starttider, ruter

ABB FIA Formel E-mesterskabet 2018/19 er mesterskabets femte sæson. Det første af 13 løb starter den 15. december 2018 i Riyadh. Sæsonens endelige opgør finder sted den 14. juli 2019 i New York City. Det eneste løb, som afholdes i Tyskland, finder sted på den gamle Berlin Tempelhof-lufthavn den 25. maj 2019. Sammen med BMW i vil Andretti Autosport konkurrere mod 10 andre hold om Formel E-verdensmesterskabet i sæsonen 2018/2019.

Find løbstiderne her

Et særligt kendetegn ved Formel E

Fanboost

Formel E er den eneste motorsportsbegivenhed i verden, hvor fans spiller en aktiv rolle for at påvirke løbets resultater. Formel E FANBOOST giver fans mulighed for at stemme på deres yndlingskører og give dem ekstra energi i løbet. Afstemningen starter 6 dage før løbet og slutter 15 minutter før start.

Hvordan virker Fanboost?

De fem kørere, som får flest FANBOOST-stemmer, vil kortvarigt få ekstra energi, som kan bruges i et 5-sekunders vindue i løbets sidste halvdel. I dette vindue øges Gen2-bilernes effekt midlertidigt fra 200 kW (272 hk) til 250 kW (340 hk).

Klik her for at læse mere om Formel E FANBOOST

ATTACK MODE

Ud over FANBOOST findes der under løbet også en anden mulighed for at øge effekten, der af FIA er fastlagt på 200 kW (272 hk). ATTACK MODE tilføjer en anden unik komponent til Formel E. Kørere i ATTACK MODE får yderligere 25 kW i et bestemt stykke tid. Hvor ofte og hvor længe ATTACK MODE kan bruges varierer fra løb til løb.

Hvordan kan kørerne aktivere ATTACK MODE?

For at kunne aktivere ATTACK MODE, skal kørerne køre gennem en foruddefineret aktiveringszone på banen. Zonens placering afsløres af FIA kort før løbets start. Der skal trykkes på en knap på rattet, når køreren kører gennem zonen. På FIA Halo Protection-systemet kan tilskuerne se, om en kører er i ATTACK MODE eller ej. Lysstriben over kørerens hoved lyser blåt ved ATTACK MODE og magenta, hvis FANBOOST også er aktiveret.

Tekniske detaljer: Her kan du se, hvad der er så specielt ved Power X-Change-batteriet.